A következő receptet a férjem, Thomas édesanyjától kaptuk, Annától.
Mivel az előző recepthez csak néhány aszalt paradicsomra volt szükség, ezért úgy gondoltam, hogy az üveg további tartalmát is felhasználom még a héten, ezért esett erre a receptre a választás. Kicsit csípős, de nagyon színes, ízletes tésztaételről van szó, amit, ha az ember megkóstol nehéz abbahagyni, a férjem egyik kedvence.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 200 g aszalt paradicsom
- 30 g jalapeño paprika (aki csípősen szereti, annak lehet természtesen több is)
- 2 szál újhagyma
- 180 g száraz tészta: fusilli vagy fodros nagykocka tészta
- olívaolaj
- só
- bors
- 15 g reszelt Romano, esetleg parmezán sajt
A hagymát felkockázzuk és egy kis olajon megfutatjuk. Bevallom, olykor nem szeretek bíbelődni a hagyma szeletelésével, ezért csak beleteszem a kis aprítógépbe és 10 másodperc alatt már kész is a felaprított hagyma.
Miután a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadom a felkockázott csirkemellet és elkezdem párolni. Közben vékony csíkokra vágom az aszalt paradicsomot, a jalapeno paprikának kivágom az erejét és apróbb darabokra vágom és felkarikázok két újhagymát. Közben felteszem a tésztát főzni. Kb. 15 perc párolás után a csirkemellhez hozzáadom a paradicsomot, újhagymát és a paprikát, majd megsózom és megborsozom és hagyom, hogy összeérjenek az ízek kb. 15 percig. Ha a tészta is elkészült, összekeverem őket, és a tetejére Romano sajtot reszelek.
Valóban szép színes: piros, zöld, fehér, sárga...
Nemcsak maga a leírás nagy érték, hanem maga a recept is: Anna egy vágódeszkába vésette bele:)