Kezdésként egy könnyű előétel: Olasz paradicsomos vajkrém
2015. július 13. írta: Bazsofi

Kezdésként egy könnyű előétel: Olasz paradicsomos vajkrém

Egy kedves olasz barátnőm postán küldte el nekünk a családjuk kedvenc előételét, amit ő csak paradicsomos vajkrémnek nevezett el. A gyors és könnyű olasz krémből természetesen nem hiányozhat a paradicsom, az olívabogyó, a bazsalikom és a fokhagyma sem.

Lássuk!

Hozzávalók 4 szelet kenyérhez:

- 5 szem aszalt paradicsom

- 5-6 szem olívabogyó

- 1 gerezd fokhagyma

- bazsalikom

- oregánó

- 4 evőkanál krémsajt.

 

Egy aprítógépbe tegyük bele az aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót és jól aprítsuk, keverjük össze. Ehhez pedig adjuk hozzá a krémsajtot.

Én házilag szoktam saját krémsajtot csinálni. Mivel nagyon szeretem a tejfölt, ezért ez az alapja. Egy nagy pohár 20%-os tejfölt beleöntök egy kis szitába, majd azt egy edénybe teszem. 1-2 nap alatt lecsöpög a víz belőle és egy jóval sűrűbb, keményebb krémet kapok. Ezt bármivel lehet fűszerezni pl.: fokhagymával, sajttal, baconnel, kolbásszal...

Friss kenyérre kenve tálaljuk. Kellemesen sós, paradicsomos ízű. Nagyon könnyű, gyors és finom!

img_3857.jpg

img_3858.jpg 

Maga a kézzel írott recept is művészi alkotás! És a siker valóban garantált! Köszönjük, Dana!

img_3859.jpg

.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhankgyumulcse.blog.hu/api/trackback/id/tr57626304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása