Egy kedves olasz barátnőm postán küldte el nekünk a családjuk kedvenc előételét, amit ő csak paradicsomos vajkrémnek nevezett el. A gyors és könnyű olasz krémből természetesen nem hiányozhat a paradicsom, az olívabogyó, a bazsalikom és a fokhagyma sem.
Lássuk!
Hozzávalók 4 szelet kenyérhez:
- 5 szem aszalt paradicsom
- 5-6 szem olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- oregánó
- 4 evőkanál krémsajt.
Egy aprítógépbe tegyük bele az aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót és jól aprítsuk, keverjük össze. Ehhez pedig adjuk hozzá a krémsajtot.
Én házilag szoktam saját krémsajtot csinálni. Mivel nagyon szeretem a tejfölt, ezért ez az alapja. Egy nagy pohár 20%-os tejfölt beleöntök egy kis szitába, majd azt egy edénybe teszem. 1-2 nap alatt lecsöpög a víz belőle és egy jóval sűrűbb, keményebb krémet kapok. Ezt bármivel lehet fűszerezni pl.: fokhagymával, sajttal, baconnel, kolbásszal...
Friss kenyérre kenve tálaljuk. Kellemesen sós, paradicsomos ízű. Nagyon könnyű, gyors és finom!
Maga a kézzel írott recept is művészi alkotás! És a siker valóban garantált! Köszönjük, Dana!
.